10. oktober 2020

Osterøy er uten pasientreiseavtale

Osterøy står uten pasientreiseavtale

Fra mandag 12.10.20 står vi uten avtale om pasientkjøring i og ut av Osterøy. Helse-Bergen har gjort avtale med oss om fortsatt å kjøre noen pasientgrupper etter avtale. For alle andre blir det endring. 07000 Osterøy Taxi vil fortsatt være her å kjøre deg deg til og fra behandling, men du må nå betale for turen selv og få pengene igjen i etterkant (Helse-Bergen har lovet at dette skal gå raskt etter innsendelse av krav). Du bestiller taxi på tlf. 07000. Under her finn du informasjon om regler og rutiner fremover frå Pasientreiser. Er du pårørende, er det fint om du formidler dette videre til de som treng det. Vi i 07000 Osterøy Taxi beklager at vi har kommet opp i denne situasjonen, men vil hjelpe deg så godt vi kan fremover.

DEL GJERNE DENNE MED DINE KJENTE!

Hvordan går jeg frem dersom jeg har behov for reise med rekvisisjon fra 12.10.2020?

Rekvisisjonen er fremdeles din dokumentasjon på behovet for tilrettelagt transport.Din behandler vurderer ditt medisinske behov og rekvirerer din reise i forkant.

Du må selv bestille/ordne taxi på tlf. 07000 og legge ut for reisen. Husk å ta vare på kvitteringen for turen.

Søk om dekning av reiseutgifter

Du kan søke dekning av reiseutgifter inntil 6 mnd. etter reisen. Du kan søke digitalt på https://helsenorge.no/pasientreiser eller på papirskjema.

Skjema og konvolutt får du hos behandler. All informasjon du trenger for å søke finner du på https://helsenorge.no/pasientreiser

Du må legge ved kvittering for betalt taxi (kan lastes opp når du søker digitalt). Rekvisisjonen følger automatisk din søknad om dekning av reiseutgifter og dokumenterer din behandlers vurdering av ditt behov.

Hjelp og veiledning

Du kan få hjelp til utfylling av reiseregningsskjema på https://helsenorge.no/pasientreiser ved å ringe pasientreiser på tlf. 05515 eller ved å oppsøke skranken til pasientreiser i pasientventearealet i 0 etg på Sentralblokken på Haukeland Sykehus.

Du kan se dine rekvirerte reiser ved innlogging på https://helsenorge.no/pasientreiser

For hjemreise fra behandler i Bergen, Os eller Voss bestiller behandler hjemreisen gjennom pasientreiser. Alle andre reiser bestiller du selv.

Lurer du på noe?

Ta kontakt med Avdeling for pasientreiser på tlf. 05515 eller pasientreiser@helse-bergen.no